Direktlänk till inlägg 9 februari 2011

Vaknat ur vinterdvalan!

Av Malin - 9 februari 2011 22:47

Japp nu är vi på G igen!

Med några plusgrader och lite sol så vaknar hoppet om att vintern snart släpper oss ur sina klor och att våren snart kommer.  

Helt underbart!


Och med det så kommer såklart träningslusten, hos både matte och hundar!

Så igår var vi på klubben och tränade lite agility. Det var i princip snöfritt och balansbommen hade smält fram. Så härligt!


Tilly började och fick jobba med slalom utan bågar och vi började enkelt med 4 pinnar.
Hela tiden varierar jag med att vara på hennes högra och vänstra sida, olika byten  och att kunna stå kvar och att hon tar hindret självständigt. Hon har fint sug framåt så jag måste ju ha gjort ngt rätt med belöningsplaceringen!


Lade på pinnar allteftersom och vips så var vi uppe på 10 pinnar! Yey! Min duktiga lilla hund, visst blev det lite knas ibland men bra mycket mer rätt än fel!

Dock så kommer jag att fortsätta jobba med slalombåge just vid ingångsträning, finns fortfarande vissa vinklar som hon tycker är svårt. Det är lite svårare med högeringångar än vänster.


Hon fick även köra lite kontaktfältsträning då balansbommen var framme. Lade ett lock längst ner och började  på nerfarten. Detta gick bra men hon har en tendens att vilja titta på mig vilket jag hoppas kunna jobba bort. Vill inte att hon ska börja vrida sig efter mig om jag är efter och det kommer jag med största sannolikhet ofta att vara!

Eftersom jag var själv så klickade jag för tramp-beteendet och gav godis. Jag väntade också ut att hon tittade framåt, gav då mitt släppkommando och kastade leksaken framåt. Hoppas på att jag får fram det jag vill men det känns så!


Pinschrarna var också med och fick träna lite kontaktfält och slalom. Aisha var som en liten valp och det bara spratt i kroppen på henne, så lycklig för att få träna lite agility! Körde med godis i slutet av balansen och shit vilken fart. Snacka om att ha suttit och laddat!

Hon fick även köra lite slalom och högerslalomet blir bara bättre och bättre!


Izzie är grym på slalom, lite okoncentrerad igår men shit vad hon kör! Tetsar mer och mer att kunna lämna henne och jobba på att få henne mer och mer självständig, kan behövas om vi kommer upp i klasserna...

På balansen hade hon superfint trampa-beteende och vårt slit börjar verkligen betala igen sig även där!


I övrigt så tränar vi på med lydnadsmoment. Tanken är ju att Tilly ska debutera i lk1 antingen den 27/3 eller den 3/4 om vi hinner bli färdiga. Behöver träna i olika miljöer och träna mer med andra hundar. Särskilt platsliggning… Inomhus så känns hon nästan färdig för att starta.


Izzie och jag jobbar med lk2 momenten. Hon börjar också bli duktig men hon behöver träna plats med dold förare, mer rutan och även hoppet i klass 2. Dock har vi ju tid på oss för henne startar jag inte förrän det är varmt och skönt ute!


Har suttit och skrivit en planering för våren med kurser och kommande tävlingar. Den kan dock komma att revideras något då jag inte kunde motstå att anmäla oss till en kurs i rapport när jag såg den på Torsås BK. Hur ofta hålls dem liksom?

Extra skoj är det ju att det blir ngt som jag och Chrille gör ihop då man ska vara 2 förare med!

 
 
Josefin

Josefin

9 februari 2011 23:07

Vad tjusigt det blev här! Ännu bättre att du har bloggat! Men jag vill också gärna se din planering . . . :( Och glöm inte filmkameran nästa gång!!! :p

http://www.nifesoj.se

 
Jessi, Desti & Lahkoe

Jessi, Desti & Lahkoe

10 februari 2011 09:19

Vad roligt med rapportkurs, det önskar jag att det fanns mer av här där vi bor, så himla roligt! Lycka till med planerna :)

http://www.jezzi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 4 februari 2012 14:38

Igår hade vi en busy dag kan man säga! Vid 8.45 var jag och lämnade Aisha hos veterinären eftersom jag hittat en knuta vid ett juver vilken såklart behövde opereras bort, Dem som känner oss vet att veterinärbesök med Aisha är ngt som ger både henne...

Av Malin - 25 januari 2012 12:32

Tycker att det kanske är hög tid att berätta om flockens senaste nytillskott. Hon hämtades för lite mer än 2 veckor sedan och är nu lite mer än 10 v.   Låt mig presentera Finnbogårdens Haze!                   Haze 10 v   Hon är ett lite...

Av Malin - 3 mars 2011 21:56


     Idag fyller min bästa kompis Aisha veteran! I 7 år har jag och denna underbara hund delat våra dagar tillsammans och vi har upplevt allt mellan himmel och jord. Allt från den härliga vardagen till träning och tävling i diverse grenar som...

Av Malin - 28 februari 2011 19:14

Igår tog jag och Josefin vårt pick och pack och begav oss upp till Kristinehamn. Jag hade åkt upp kvällen före då det är en bit att ta sig... Hade en mysig kväll framför Melodifestivalen och vi käkade god indisk mat som Josefin hade fixat! Efter ...

Av Malin - 19 februari 2011 16:57

Idag har jag och Tilly varit på klubben där vi träffade Annika med Totti och Taurus och på schemat stod lite lydnadsträning då vädret inte tillåter så mycket annat just nu...    Laddar inför kommande träning! Jag och Tilly har tränat på m...

Ovido - Quiz & Flashcards